counting days

Followers B2B

Sunday, December 9, 2012

BUTIK PENGANTIN di IPOH

Hai. Nak update.. Entry kali nie pasal VENDOR a.k.a wedding planner a.k.a butik pengantin kat area ipoh.

Semalam saya gi survey lagi beberapa butik yang ada kat ipoh. So far, in yang saya dapat..roughly untuk perkahwinan yang saya rancang.

ZAHA Wedding Planner: pelamin biasa jer dah rm8k..

Butik Nasha (che det) : pelamin jer dah rm11k..

Sweet Memory: So far..OK. Tak sampai 20k untuk belanja keseluruhan.

AYU Wedding Planner: Tak sampai 20k jugak. Pelamin Murah. Cuma, baju..biasa2 jer..

Izzi Wedding Planner: Mahal jugak. Tapi pelamin memang cantik.. 

Sinarseri Pesona: Tak best walaupun murah.

Haifa bridal: Hmm... Harga..not bad. Ok la..

Korang tau mana2 lagi butik pengantin yang best kat ipoh??? Share yer...

23 comments:

  1. Ada byk lg vendor2 kat Ipoh.. Masa I bertunang dulu, I amik pelamin n mua kat De Aida Bridal..
    Tapi, kualiti xoke sangat...
    Untuk mjlis tahun depan I amik Ayu Wedding Planner..
    Kakak I 3 tahun lepas amik kat Nooreasy andaman
    Antra Butik yg I survey lagi Rosie Bridal, Astana Kristal kat Manjoi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Btul3x.. de aida memang dh banned. Kakak dgn abang penah ambil dgn de aida, PR teruk siket.

      Semalam g Ayu Weddding Planner, pelamin dia murah giler. Tapi catering lak yg mahal sbb hidang..huuu

      Delete
    2. Ayu wedding planner kt ne ye? Sye dok chepor..

      Delete
    3. Hi,
      boleh review hasil kerja di Mai Design Gallery, Ipoh.
      Thanks =)

      Delete
    4. Hi,
      boleh review hasil kerja di Mai Design Gallery, Ipoh.
      Thanks =)

      Delete
    5. Ayu wedding planner dekat medan gopeng.

      Delete
  2. Ohh.. I xamik sekali dengan katering, katering amik tempat lain...I amik pakej utk pelamin, baju, makeup je.. Tapi, Ayu Wedding Planner mmg oke sbb kawan pun pernah amik.. memang superb servis..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hmm..boleh difikirkan. Tengah tunggu full quotation dr Ayu Wedding Planner. =)

      Delete
  3. Haifa Bridal range harge die bpe??Sya ade add akak tu kt fb.tp fb nye serabot2 sket sbb cmpor bisnes ngn life.hahaha

    ReplyDelete
  4. hye. try la kat erlina touch-fb dia..cantik2 gk..
    atau pun wawa wedding planner..pn ada page kt fb..
    xpun de sireh bridal..sy pn tgh mencarik...hhehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeke? saya baru je ambil dengan sweet memory..harga reasonable, cantik jugak.=) Wedding ayrin bulan berapa?

      Delete
    2. dah pindah dekat dengan tesco ipoh..dekat dengan aeon jugak..

      Delete
  5. Aritu kat festival perkahwinan ipoh, haifa bridal ada jugak. saya tny pakej pelamin yg saya bekenan je..cuba awk try call.kdg2, kat fb n email, lambat jugak reply..

    ReplyDelete
  6. Sweet memory? Kdai dia kt mna? Ade website dia x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat jusco baru..sek 18. Sana banyak butik pengantin gak. xde website..kalo nk tgk pelamin atau baju atau semua servis yg ditawarkan, kena g butik dia sendiri.

      Delete
  7. Saya rasa 'saya-mahu-kahwin' ini tidak punya "TAULIAH" untuk menilai baik buruk dn kualiti setiap butik pengantin kepunyaan wanita-wanita gigih Melayu di Ipoh!!!!. Setiap butik pengantin mempunyai kelebihan dan kekurangan masing2...
    Apa agenda saya tak tahu !!!!!. Sepatutnya berikan ulasan2 membina
    !!!!. Jangan membunuh usaha gigih usahawan wanita Melayu Ipoh !!!!.
    Mungkin hanya nak glamour di blog dn website saja !!!! Bercakap guna jari
    memang senang dibandingkan wanita Melayu ini yg berusaha agar tradisi warisan tidak dikuasai oleh peniaga bangsa Cina..???
    Dinasihatkan bakal pengantin meninjau sendiri butik2 pengantin kepunyaan wanita gigih Melayu di sekitar Ipoh dan buat penilaian sendiri mengikut citarasa dan kemampuan kewangan yang ditetapkan.
    Jangan mengikut pandangan sinis begini !!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. minta maaf kerana saya tak niat nak bunuh apa2 atau sesiapa. saya menulis untuk beri pandangan,info n share dengan B2B seperti saya, yang dah ada banyak pengalaman lepas tengok kawan2 dan kakakk2 kecewa dengan service butik pilihan mereka.

      awak dari butik mana? tinggalkan email supaya saya boleh email komen membina. pengusaha butik bukan wanita sahaja, yang lelaki pun ramai. half dari yang shortlisted kat atas, ownernya lelaki...dan semuanya adalah milik melayu.

      FYI, semua butik,taylor, tempah kek, brg2 hiasan perkahwinan, printing, barang2 DIY..semua dari orang melayu. buka fikiran, buka hati..jangan sempit sangat. tinggal email ye..saya bantu beri komen membina panjang2 macam awak nak. terima kasih =)

      Delete
  8. website for pre wedding or wedding.
    we are creating 1 page fullscreen slideshow website for pre wedding photos. sample website created as below. below is a sample domain name with anonymous pre wedding photos. The website will be similar with the below. We may create any domain name as you wish (ex : http://www.yourandyourwifename.com/). For this package, can add up to 100 photos. The charge will be very reasonable.
    Please contact us for further information.
    Hp : 012-7561548
    email : sales@website-ipoh.com
    http://website-ipoh.com/

    sample website
    www.elangowedshema.com

    ReplyDelete
  9. klu nak cuba, pergi Deqriees Bridal kat Halaman Meru Permai, bandar Meru Raya.... Tel 014-3491829

    ReplyDelete
  10. Assalam.. Teera La Mizie pun cantik2 pelamin nye.
    Boleh kunjungi fb Teera La Mizie.
    https://ms-my.facebook.com/pages/Teera-La-Mizie/413915192004150

    ReplyDelete
  11. Berhat-hati dengan WAWA THE WEDDING PLANNER..ada Tribunal Case

    ReplyDelete
  12. Sy nak bg review psl AYU WEDDING PLANNER ipoh. Janji manis tp xditepati. Tolong tulis semua janji2 dorg n hold balance duit sebnyk boleh smpi lps majlis. Jgn jd mcm sy-kecewa dgn servis tp xboleh buat apa2 dah.

    ReplyDelete