counting days

Followers B2B

Monday, May 13, 2013

Idea untuk pre wed photoshoot

Lagi dua minggu nak buat pre-wed photoshoot. Lokasi dah ada, kat penang..which is tepi pantai.
In details, tak tahu lagi sebab encik fotografer yang uruskan. Saya just highlight pada dia, nak tepi pantai dan perkampungan nelayan.

Ada beberapa tanda tanya di sini...skema pulak. hehehe

1) Apa tema untuk pre-wed photoshoot?
2) Baju dan color pilihan..? mesti la nak sedondon
3) Props yang nak dibawa.?
4) Perancangan?? Kalau naik bus, props memang limited la.


seperti biasa, guna khidmat encik google dan kawan-kawan, buat study siket berkenaan pre-wed photoshoot. Contoh-contoh gambar yang ada..hasilnya, saya nak share dengan korang semua.

Ada beberapa konsep pre-wed photoshoot yang saya rasa memang best2..kreatif deorang nie. Especially yang buat dalam studio. Memang Wow. macam kat sini..http://blog.galvintan.com guna chalk art. lawa.. 





Kalau nak ambil gambar kat taman, macam ni la lebih kurang, klik sini http://sayamaukawen.blogspot.com




Kalau konsep back to school, ok jugak. Tapi, kena la ada kisah di sebalik photoshoot ni, contoh nya memang kenal dari zaman sekolah atau lebih tragic lagi, bercinta dari zaman sekolah ehehe



Ada jugak yang unik ala2 cowboy lagi..ehehe ada KUDA. 

Kalau yang kat tepi pantai, Liyana Jasmay punya pre-wed photoshoot buat macam tu. ehehe jum tengok. macam post-wed pun ada jugak sebab dah pegang peluk2..ngeheee





Yang nie, saya boleh ambil jadi ilham jugak..














TAPI..KENA UBAH LA SIKET2, IKUT CARA ISLAM..kan? :)



4 comments:

  1. dija suka sangat yang studio tu cantik sangat.. prop sedia awal2, dija masa pre wedding dulu tak ada prop lupe nak prepare :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. guna artchalk memang kena berseni la...dija:)

      Delete
  2. hehehe. comeL. kalaw google mmg mcm2 ade. tp Sya pemalu nk pose dpn camera. So, berangannn je La..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau natural, baru gambar cantik..susah la..nak jadi natural..hehe saya pun semalu jugak:)

      Delete