counting days

Followers B2B

Monday, March 25, 2013

MERISIK DAN DIRISIK 240313

Alhamdulillah..selesai jugak majlis pertama untuk saya untuk tahun 2013, iaitu DIRISIK. Rombongan ramai jugak..dalam 8 orang dewasa, 3 orang kanak2. Kawan-kawan terdekat pun ada datang memeriahkan. family pun semua ada..almost 20 orang jugak. Memang thankful dan terharu sangat2. Total belanja habis untuk majlis nie..

Catering: RM320
Gulai+Rendang+Pulut Kuning: RM150
Hantaran: RM100
Baju+Tudung: RM80
MUA: Free
Photographer: Free
Cake: RM50
Cupcakes: RM60

TOTAL: RM760

Hantaran dari pihak lelaki ada 3....

sepasang kain+tudung

cincin+asam+garam+gula

halwa betik

Dari pihak perempuan balas 2....

pulut kuning dan rendang

crepe pelbagai perisa




Okla..semua berjalan lancar seperti yang dirancang. First time jumpa keluarga bakal hubby..huhu memnag neves time salam. Tapi, sekarang dah mesra dah..hehe

Menu untuk hari risik tu, Gulai Ikan Bawal, Ayam masak kicap, Sayur kacang panjang+tempe, Ikan goreng, Ulam+Sambal Belacan, Air Oren+Sirap, Buah Oren+Tembikai.Tak lupa, pulut kuning dan rendang. Banyak jugak yang balance, kami bagi tetamu tapau balik.. Family saya memang memntingkan bab makan..memang superb.

So, itu jer nak share..semua perancangan ditentukan oleh Tuhan. Doa je yer...


9 comments:

  1. bestnya ada risik merisik. sara tunang terus.. kira merisik pn time tunang.. bhuahahhaa.. tahniah dear... one step closer.. congrats.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang family request buat merisik sebab orang jauh kan..tak pernah jumpa lagi. Thanx sara :)

      Delete
  2. hehehe. teddy bear pon join skaLi! comeL jek =)

    ReplyDelete
  3. teringt zaman merisik dan bertunang...heeeeeeeeeee... tahniah wawa si darah manis

    ReplyDelete
  4. congrats yang!

    selamat menempuhi alam pertunangan.. kena byk bersabar :)

    p/s: dear, nk order yg box tranparent tu..stil ada lg tak..hehe

    siti_noorhaniza@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mekasey cik CT. Box transparent tu tinggal yang saiz tinggi jer..yang rendah dah out of stock.

      Delete
  5. done follow sini.. jom follow n singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

    klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete